Analiza derivantnih polja u muškom natalu

primer
Muški čart, analiza njegovog VII polja – priča & opis njegove potencijalne partnerke (supruge) kroz derivantna polja. U samom čartu dodate su „7 Lots“ (najvažnije arapske tačke)
 

    • njegov :desc: u Ribe je njen :as: ~ Jupiter 20° Jarac u njegovom V polju, njenom XI polju [od aspekata, Jupiter ima :60: Mesec i :60: Saturn – tj taj Jupiter se nalazi na ekvidistancu izmedju Mesec Saturn ] u samom VII polju, tj njenom I polju se nalaze Mars i Mesec u Ribe . 1 polje : izgled, ponašanje, narav.
 
    Moguće je da će je upoznati preko prijatelja. Ili će biti starija od njega, ili će za svoje godine biti vrlo zrela. Voli da bira društvo, iako joj nije problem da komunicira sa svima. Ima puno planova i želja. Fizički izgled – ako nije punija, delovaće pufnasto. Bleda put, tamna kosa, krupne primetne oči koje imaju blago pogubljen pogled. Izraženiji donji deo tela (naročito butine i kolena) i tu će se najviše i gojiti. Visoka sa dobrom strukturom kostiju, velike zadnjice i velikih stopala. Ruke stano u pokretu, dok priča maše sa njima kao da pliva. Umeren ili sporiji, ali ritmičan, hod, istaknuta ženstvenost prilikom kretanja (opet će na neki način delovati kao da hoda kroz vodu ili pliva) Najprimetiji deo tela kod nje će biti oči (lice generalno) i grudi. Voleće lepo da se oblači, ali neće voleti modu, oblačiće se po svom promenljivom raspoloženju i često će i na taj način da skreće pažnju okolilne (ne)svesno.
 
    Po naravi vizionar, umetnik, racionalni romantik, tradicionalista sa dozom erotke, fanatik u mnogim stvarima u životu, ali to vešto krije. Često po svom ponašanju i idejama štrči iz svog okruženja i retko se druži sa vršnjacima, obično su to ili malo stariji ili baš stariji ljudi. Interesuje je sve u životu, ali sklonosti tj talenta ima samo ka društvenim naukama generalno, sve što je vezano za umetnost, medicinu, prirodu, muziku, socijalna pitanja (politika je pa pa uopšte ne interesuje)
 
    Povremeno ume da bude vrlo vešt je manipulator i ume vrlo dobro da prikrije svoju hiper emotivnu stranu ličnosti, koja često može da ide i u težak extrem, jer je dovoljno svesna da i bez tog prikazivanja te strane njene ličnoti, ljudi iz okoline teško mogu da je shvate & razumeju & prihvate. Interesoanje postoji i za Ezoteriju i Alhemiju takodje. Sve što je skriveno i treba da se otkrije i istraži, ona prihvata oberučke (podseća često zbog tog svog pristupa na Pandoru i njenu kutiju..)
 
    Po prirodi je tradicionalista, poštuje starije od sebe, ali ne trpi previše autoritet. Postoji ambicija koja je prikrivena i vezana je za isključivo ona polja koja nju interesuju. Često će zbog toga u toku svog života (naročito u detinjstvu i mladosti – OŠ i SŠ i fax) da ima problema sa autoritetima. Ona prati svoj ritam, iako deluje da se giba u ritmu svoje okoline. Traži savete, ali na kraju posluša sebe (ali nikada joj niko neće biti kriv za njene pogrešne odluke u životu… kojih će biti više dao-bog…)
 

 

 
    • njegovo VIII polje je njeno II polje ~ u Ovan sa Mars 02° Ribe kod samog :desc: Od aspekata (Ptolomejevih) ima samo široki :90: sa Merkur u Strelac u njenom X polju i :60: sa Sunce u njenom XI polju. 2 polje : novac, samovrednovanje, ishrana, glas, ono što je prioritet osobi, njena pokretna imovina)
 
    Koliko voli novac, toliko ne ume da barata sa njim. Često preteruje u trošenju, naročito ako treba da pomogne nekome ko je u težoj finansijskoj situaciji od nje ili pak da na neki način se dodvori nekoj osobi (ili zahvali) Samopouzdanje joj oscilira, od teškog snobizma i egocentričnosti, do teških depresivno-agresivnih faza u ponašanju. Kod nje, nema sredine kada je samopouzdanje u pitanju. Stalno je na površini vode i oscilira od hiperemotivnog i “sve je super” raspoloženja, do najmračnijih ideja i misli. Isto važi i za njen novčanik – ili ima jako puno novca, ili lupa glavom o zid kad dodje besparica.
 
    Nasledjuje novac i pokretnu imovinu od jednog roditelja (ne od oba, majke najverovatnije) ali ona sama neće u toku svog života ništa konkretno steći (kupiti, izgraditi itd…) ali ne zato što neće imati uslova za to, već zato što je neka „trajna“ stabilnost ne interesuje previše (stav prema imovini je dosta impulsivan, podložan emocijama, pa se tako realno živi od danas do sutra i sve što treba da traje, da se ulaže, izgradjuje, kod nje nema smisla, jer ona želi da živi u „ovde i sad“ momentu i zato često ima konflikta sa okolinom, počevši od roditelja, pa do prijatelja i partnera.
 
    Uživa u hrani, iako i nije neka kuvarica. Više je osoba za „tečnost“ nego za „čvrstu“ hranu, ali ume da bude i povreno i težak gurman. Ali, kao i sve kod nje i ta strana njenog života oscilira kao talasi na pučini, od totanog izbegavanja hrane i životarenja na sokovima i kafi, ili pak totalnom prepuštanju uživanjima u hrani (naročito slatkišima) Moguće je da će pored pogrešnog izbora pića (gazirano, kafa) da bude i pušač (i to težak, lančani)
 
    Govor i boja glasa, opet oscilacija – od šaputanja i zamuckivanja, pa do lomljenja kristalne čaše kad povisi ton. Generalno prijatna boja glasa koja se nikako ne povezuje sa njenim likom i fizičkim izgledom ili godinama. Kada viče ume da potrefi i najvišu i najnižu oktavu na klaviru (od nje pevač nikad neće biti, iako će imati sluha za muziku ha ha ha) ali i kad je tužna retko ko to će da primeti.
 

 

 
    • njegovo IX polje je njeno III polje ~ Bik sa Venera 22° Vodolija u njegovom VI tj njenom XII polju. Od aspekata ta Venera ima :90: sa Saturn JMČ u Škorpija u njegovom III tj njenom IX polju, tj :90: SMČ i njegovom IX tj njenom III polju i :60: Merkur u Strelac u njenom X polju. 3 polje : braća & sestre, rodbina, učenje, pamćenje, komunikacija.
 
    Vrlo verovatno je da nema ni braću ni sestre (ako ništa drugo, ne rodjene, možda ima rodbine ili pak polu brata & sestru, za koje možda čak i ne zna ili pak je postojao stariji brat / sestra koji je možda rano preminuo) Moguće je i da su i nju roditelji jedva dobili (ili su je oni sami kasno u životu dobili) pa je zato ostala jedinče. Odnos sa rodbinom i nije baš najbolji, trpi ih zbog klasičnog vaspitanja da porodica kakva god da je treba da se sluša i poštuje, ali generalno uopšte se neće truditi da održava rodbineske odnose kad god joj se za to ukaže prilika. Realno, ni ta rodbina baš nije „cveće“ tako da je njeno ponašanje samo reakcija na ono što ona oseća da dolazi od energija sa njihove strane.
 
    Urodjena inteligencija koja se nikako ne primeti odmah na početku razgovora sa njom. Na početku jako povučena, introvertna, pa čak i stidljiva, ali kada stekne bolju sliku o sagovrniku, u stanju je da bude čak i povremeno preglasna i navalentna u razmenjivanju ideja ~ tj nametanju svojih stavova. Kako razgovor odmiče, tako sagovornik shvata da ispred sebe ima vrlo elokventnu i pametnu osobu i brzo menja mišljenje o njoj (često, prvi utisak koji ova osoba ostavlja je loš, da je namerno povučena jer je “fina pa se ne druži sa svima”)
 
    Nikada ne započinje sama neki razgovor, niti je ikada u bilo kom slučaju i bilo kojoj situaciji inicijator razgovora (ma koliko god da je nešto interesovalo i kopkalo da otkrije) Više je neko ko deluje kao „siva eminencija“ nego glasni retoričar na nekoj pozornici (moguće je da će čak imati tešku paniku od javnih nastupa) Njoj će lakše biti da se izrazi kroz pisanje ili čak sliku, nego kroz reči i govor. Moguće je da će imati i neku govornu manu, probleme sa pamćenjem ili slabu koncentraciju, koja će povremeno, biti gora od leptira, koji svake sekunde skače sa cveta na cvet, naročito ako joj nije do razgovora ili joj tematika razgovora ne prija.
 
    Ima klasično obrazovanje, puno toga je naučila od ukućana. Možda je imala puno problema u OŠ (osnovna škola) ili SŠ (srednja škola) zbog svog slabijeg pamćenja (naročito podataka koji je ne interesuju) pa je stalno kaskala za ostalima i imala probleme sa predavačima, pa i sa ocenama. Ali, moguće je isto tako, da ono što je naučila, ostane negde pohranjeno u nekom folderu u glavi zauvek (koristila ona te podatke ili ne)
 

 

    • njegovo X polje je njeno IV polje ~ u Blizanci sa Merkur na 15° Strelac u njegovom IV tj njenom X polju. Od aspekata ima :90: sa Mars , :90: sa Mesec iz njenog I polja. 4 polje : dom, porodica, roditelji.
 
    Sa ovakvom postavkom ova osoba je ili odrasla sa jednim roditeljem (jer je drugog rano izgubila) ili pak su joj roditelji razvedeni, pa je ona bila na klackalici izmedju njih dvoje stalno. U svakom slučaju, vidi se jaka dominacija jedong roditelja na život ove osobe.
 
    Dom je prostran, sa puno detalja, umetničkih i dekorativnih ukrasa i sitnica, puno knjiga i tehnike. Ne živi u kući, već u zgradi sa puno spratova (stan jeste na spratu, ali ne na poslednjim spratovima ili potkrovlju, tj nije previše visoko, možda prva 3 sprata zgrade dolaze u obzir sa ovakvom kombinacijom)
 
    Zbog dvojnosti, moguće je da će preko roditelja imati više nepokretne imovine koji će vremenom da ili izgubi ili proda, ili će biti podele imovine (ako su roditelji razdvojeni) pa će vremenom prvo da nasledi nešto od jednog roditelja, pa kasnije u životu od drugog roditelja. U svakom slučaju, zagarantovano barem 2 stana. Moguće je da će imati i auto, ali ga neće voziti. Imaće sreće sa nekretninama (zbog Fortune u tom njenom IV polju)
 
    Dualnost će se primetiti i u roditeljskom ponašanju i vaspitavanju ove osobe. Moguće je čak i da postoji imovinska ili intelektualna ili pak religijska razlika izmedju roditelja koja je imala veliki uticaj na formiranje stava prema novcu, učenju i religiji kod ove osobe. Razlika u tradicionalnom vaspitanju, pa tako i ponašanju je opet moguća. Dualnost i ovde ima veliku ulogu. S jedne strane je strog roditelj, s druge strane je popustljiviji roditelj, pa će tako i ideja o tradiciji, poreklu, korenima, kod ove osobe da bude dualnog tipa. Samim tim, ova osoba nikada neće umeti & moći da se oseća “kao kod kuće” tj da bude vezana za dom, grad, državu u kojoj živi, jer sebe u stvari ne pronalazi nigde (nema razvijen osećaj pripadnosti, nacionalnosti itd…)
 
    Moguće je da je ova osoba iz „mešovite porodice“ i da će joj uvek u toku života biti teško da se uklopi ili u jednu ili u drugu priču i stalno će se nalaziti na nekoj sredini, plivajući i ne pronalazeći ostrvo na koje može da se iskrca. Zbog toga, često će pratiti tudje misli i ideje, a odbacivati svoje, jer nikada neće biti potpuno sigurna u sebe, da bi mogla odlučno da stane na noge i kaže „e to je moje, tu se osećam kao kod kuće, e to je moje čvrsto uverenje“ i sl.

 

 
    • njegovo XI polje je njeno V polje ~ Rak sa Mesec 22° Ribe u njenom I polju, od aspekata :90: Merkur , :60: Jupiter , :120: Saturn , :60: :120: SMČ JMČ i deli znak sa Mars . 5 polje : kreativnost, hobi, deca, ljubav, sex.
 
    Ona može biti vrlo kreativna osoba. Imaće urodjeni talenat za stvaranje (koji bi kasnije u životu mogla lepo da razvije) Ona će umeti da od najobičije sitnice napravi nešto interesantno i lepo (možda ne baš i praktično, ali će kao ukras sigurno dobro da dodje) Ima veliku potrebu za lepim, interesovanje za umetnost, muziku, zabavu. Hobi joj može biti vezan za fotografiju, slikanje, ples, ali i izradu nakita ili predmeta od gline ili kamena. Uživa u bojama, iako se to može neće primetiti u njenom odevanju. Muzika je sastavni deo njenog svakodnevnog života. Možda će umeti da svira neki muzički instrument.
 
    U ljubavi romantična, dobra, požrtvovana. Često će se pre naći u ulozi klasične tajne ljubavnice, nego što će imati klasičnu ljubavnu vezu koja može dugo da traje. Često ljubav i naklonost ka partneru pokazuje kroz izraženi majčinski instinkt, da brine o njemu. Sex joj nije toliko bitan, koliko joj je bitno da se na nekom duhovnom nivou nadje u istoj ravni sa partnerom. Ali, nije aseksualna, ume da bude vrlo erotična, mistična i zavodljiva i često može i to da koristi da bi još više vezala partnera za sebe (ili ispravila neku grešku koju je napravila)
 
    Pošto stalno oscilira i „pliva“ izmedju tradicije i svojih skrivenih emotivnih i fizičkih potreba, u ljubavi i sexu može da talasa od opatice do opasne Lilith, sve u skladu sa partnerom koji je pored nje. Jedna strana nje, ta „opatica“, će se aktivirati uvek kada pored sebe nadje na slabijeg i povodljivijeg partnera i da ga na taj „mučenički“ način drži pored sebe, dok će druga strana, ta „Lilith“, da se aktivira uvek kada pored sebe ima dominantnog partnera, u želji da ga ona sama pokori (da, ova osoba nije ni malo naivna, a i moguće je da će patiti od podvojene ličnosti ha ha ha) Koliko joj je poznata apstinencija, toliko joj je poznata i SM priča…
 
    Zbog svoje potrebe da „neguje“ biraće partnere koji su ili dosta stariji od nje, ili dosta mladji od nje (min. 10 godina razlike) jer tako na neki način ona ispunjava svoju fantaziju „idelne požrtvovane negovateljice“. Na nesreću, upravo te njene fantazije je mogu odvesti ka partnerima koji su prošli jedan jako loš period u životu, koji nose sa sobom jako tešku karmu, a taj njen stav može da prenese sa njih na nju tu njihovu karmu i da tako ona na sebe navuče neki problem, bol, gubitak, bolest itd… pa tako otuda, ovakva kombinacija planeta može da donese i razvedenu ženu, ili pak samohranu majku, ili pak mladu udovicu…
    Voli decu i deca vole nju. Neka patnja i žrtva je vezana za nju kada su deca u pitanju. Možda kasnija trudnoća, ili pak problemi u trudnoći, ili pak neplanirana trudnoća. Ovo će biti majka koja će se puno žrtvovati za svoje dete i koja će puno toga izgubiti u svom životu da bi mogla na pravi način da se posveti svom detetu (koje će iz nekog razloga morati da bude negovano više nego ostala deca) Teža genetika ili pak teška karma je vezuju za jedno njeno dete (max. će ih imati 2) Deci će pokušati da prenese što više ljubavi prema domu i porodici, da im usadi tradicionalno vaspitanje, ali ih u isto vreme neće kočiti samostalno da se razvijaju i da traže sebe (uradiće upravo kontru od onoga što su njoj njeni roditelji uradili)
 

 

 
    • njegovo XII polje je njeno VI polje ~ u Lav sa Sunce 07° Jarac kod vrha njegovog V polja, tj njenog XI polja. Od aspekata :60: Mars u njenom I polju i deli znak sa Jupiter . 6 polje : bolesti, bolnica, neprijatelji, prepreke, svakodnevne obaveze, svi oni koji „služe“ osobi na neki način.
 
    Ovde se vidi jaka genetika sa očeve strane. Problemi sa srcem, pritiskom, kostima, kolenima, kretanjem generalno. Mogući su i problemi sa vidom, glavobolje na horonskoj bazi, problemi sa težinom, problemi sa metabolizmom, zadržavanjem vode u telu, problemi sa jetrom i slezinom, pa i nasledni dijabetes. Pod stare dane najverovatnije veliki problemi sa pamćenjem (Alchajmer nije isključen) Generalno, vitalnost je izražena i mogućnost trpljenja bola. Trudiće se da ne ode u krajnost koja je može odvesti u bolnicu, pa će često da bude „sam svoj majstor“ kada je lečenje u pitanju. Više gleda da lekovi koje uzima budu na prirodnoj bazi, ali voli da čuje i mišljenje stručnih lica.
 
    Neprijatelji dolaze iz kruga prijatelja. Česti problemi dolaze uparvo zbog razlike u staležu, obrazovanju, finansijama, poreklu. Naravno, glavni krivac je ona, a ne oni, jer ona je ta koja ume često da potencira to pitanje različitosti u svim tim oblastima (ne)svesno. Stav : “želim da pomognem, jer mogu, imam” često povlači sa sobom ljude koji se kače za nju zbog nekakve koristi. Na sreću, sa ovakvom aspekturom, ipak neće biti tragičnih posledica po nju, a ni po njih.
 
    Voli da se druži sa svima, ali ipak ima vrlo mali krug prijatelja, upravo zbog stalnog problema koji se javlja zbog tog lošeg odnosa „ja imam, ti nemaš“. Tako često prijatelji postaje neprijatelj i neprijatlj postaje prijatelj.
 
    Svakodnevnica ove osobe je klasična, rutinska. Obavljanje svakodnevnih poslova prihvata kao nešto potpuno normalno i retko kada će se žaliti. Možda će povremeno poželeti nešto da menja, naročito ako bude želela da promeni monotoniju kojoj generalno nije sklona, pa da “unese boje u svoju sivu svakodnevnicu”. Imaće dosta dobre kontakte i „veze“ u različitim društvenim grupama, od majstora, do lekara, od profesora, do direktora neke firme. Ovakva postavka može da ukaže i da će njena svakodnevnica imati veze sa organizacijama koje pomažu onima koji su ugroženi (humanitarne grupe, socijalno i sl.)
 

 

 
    • njegov :as: je njeno VII polje ~ u Devica sa Merkur 15° Strelac u njegovom IV tj njenom X polju. Od aspekata Merkur ma širi :90: sa Mars i klasični :90: sa Mesec , oboje postavljeni u njenom 1 polju i :60: Venera u Vodolija u njenom XII polju. 7 polje : odnos prema vezama, braku, partner, javnost.
 
    Odnos prema drugima je uvek korektan, ali često drugi ljudi pogrešno shvate njenu druželjubivost i skoro pa detinji pristup razgovoru, a često je i ne razumeju odmah šta je želela da kaže. Često, njeno ponašanje prema drugima je upravo suprotno od onoga što bi ona želela da uradi, pa umesto prijateljskog druženja na kraju ispadne bahato nametanje sagovorniku i gušenje nekom potpuno nebitnom pričom. Ovo je klasična postavka osobe koja svoju tremu i nedostatak samopouzdanja nadoknadjuje brbljanjem u pogrešnom trenutku i često na pogrešnom mestu. Njena želja da bude iskrena je često košta, jer bude pogrešno shvaćena.
 
    Odnos prema partneru je sličan nastupu prema drugima, prvo ide period „vezane vreće“ a onda najednom kreće propitkivanje, zapitkivanje, detinja radoznalost, koja naravno u jednom trenutku može i da zasmeta, pa i dosadi.
 
    Partnera posmatra kao drugara za igru, osobu koja će da joj izmeni život, koja će da unese nešto novo i sveže, možda neke nove ideje, shvatanja, učenja, drugačiji pogled na svet, a isto tako, očekuje od partnera da joj na neki način bude vodič, tj da joj bude podrška u poslu, ili makar da podržava njene ciljeve u životu (koje upravo krene da smišlja tek kada udje u vezu sa tom osobom, dok ne krene veza, ume vrlo ne ambiciozno i metiljavo da pristupa svojim ciljevima i samom poslu)
 
    Često je suprotan pol vidi kao enigmu, nedokučivu kontradiktornu osobu, koja nema ciljeva u životu, a opet istrajava uspešno kroz život. Često ta kontradikcija može da joj dovede u život i vrlo pogrešne izbore partnera, pa samim tim, može i vrlo često da bude razočarana u suprotan pol. Njeno ponašanje prema suprotnom polu često donosi zabunu, jer ona prilazi više prijateljski, drugarski, nego ženstveno i sa šarmom. Najčešće upoznaje partnere preko rodjaka ili posla.
 
    Od partnera očekuje da može da razgovara sa njim, očekuje da postoji maximalna iskrenost u razgovoru, ne razume zašto neke stvari treba ili mora da se prećute (iako generalno, dosta dobro ume da čuva tajne) Od partnera očekuje da joj nadoknadi urodjeni nedostatak spontanosti. Takodje, od partnera očekuje svestranost, da bude ako ništa drugo „multipraktik“ (skromnost i realan pristup ljudima kao što sam rekla, joj baš i nije vrlina…) jer ona želi da uči od njega, bilo šta da je u pitanju. Što on više detalja ima da joj prenese, ona će njega više voleti.
 
     Često, njena ljubav brzo dodje, ali brzo i ode, jer nju stimuliše razgovor i slični životni ciljevi, pa ako toga nema, nema ni ljubavi kod nje, a tako je moguće da će imati vrlo malo veza na „duže staze“, ali će zato imati dosta kratkotrajnih neobičnih veza u svom životu (na žalost, moguće je da neće puno toga naučiti iz tih veza, već će često ponavljati slične greške)
 
    Verna je fizički u potpunosti, ali u mislima ume neki put pošteno da zgreši. Uopšte nije ljubomorna, jer kao i svako dete, smatra da je to potpuno gubljenje vremena. Ono što nju najviše vezuje za partnera je ~ ako on ima stav da joj ne ugrožava njen „lični prostor“ tj njenu potrebu da ima „svoje vreme“.
 

 

 
    • njegovo II polje je njeno VIII polje ~ u Vaga sa Venera 22° Vodolija u njenom XII polju. 8 polje : sve ono što dovodi osobu u opasnost, povrede, gubici, nasledje od nečije smrti (ali i često dugovi, krediti, pozajmice) kao i sama smrt osobe. Venera od aspekata ima :60: Merkur u Strelac u njenom X polju, :90: sa SMČ JMČ na osi 3/9 polja i :90: sa Saturn u Škorpija iz njenog IX polja.
 
    Iako će imati poveće nasledje, neće umeti da ga sačuva, najverovatnije će nešto prodati, a nešto sačuvati. Moguće je da će često imati problema sa dugovima, pa ne bi trebalo da razmišlja o pozajmicama ili podizanju kredita (ali i tu će verovatno barem jednom da pogreši i da napravi sebi problem) Moguće su i pogrešne investicije i loše isplanirana ulaganja. Kako god, ono što bude dobila od nasledja će joj više praviti problema u životu, nego što će imati koristi od toga.
 
    Ovakva planetarna postavka ukazuje da će ova osoba često biti u problemima, pa čak i u opasnostima, ali će kao neko Božije čudo ipak uspevati da se izvuče iz njih. Mačka ima 9 života, pa tako i ova osoba često će u toku života da stavlja na test broj šansi za izvlačenje iz problema i opasnosti. Ono što je najtragičnije, ona je svesna da će napraviti pogrešan potez, ali ga ipak pravi, zbog urodjene (maloprepomenute) detinje vere da će ipak jednom i da napravi dobar potez i da će sve na kraju da izadje na dobro.
 
    Ovakva postavka vladara VIII polja u XII polju i to još Venera ni manje i više, ukazuje da osobu najviše iscrpi njena ŽELJA, tj sve njene želje je vode u gubitke. Što više želja osoba ima, to će sve više i više sebe da iscrpljuje, pa samim tim i da donosi pogrešne odluke i da bude na sve većem i većem gubitku. Ovo posebno će da važi u medjuljudskim (konkretno ~ partnerskim) odnosima. Što više osoba bude ulagala u druge, ne mareći za sebe i svoju dobrobit, u želji da pomogne, učini itd… to će više sebi da šteti. Naravno, ideja da ne pomogne kod nje ne postoji, pa će tako često ostajati ne samo bez prijatelja, već i bez novca, pa čak i nekretnina.
 
    Moguće je da će tek u drugoj polovini života ova osoba da počne drugačije da razmišlja, ali će tada po svom običaju da ode u drugi extrem – da postane hladna i sebična i da odustane od ideje da treba pomagati drugima, jer to donosi nesreću u njen život (ne shvatajući da neki put ono što je dobro za nju, ne mora da bude dobro i za nekog drugog i da u svemu, pa i u davanju i pomaganju mora da postoji “zlatna sredina”)
 
    Susret sa smrću za ovu osobu je skoro pa postala normalna stvar. Sa ovakvom postavkom, ova osoba je verovatno od najranijeg detinjstva došla u kontakt sa pokojnikom. Zato često, osoba ima strah od smrti (ne od pokojnika, sahrna i sl. već od konkretne smrti – tj od ideje šta će biti posle, kuda njena duša ide posle toga, a to je sve od urodjenog straha od nepoznatog, od straha tj sebičnog stava da se što duže živi i uživa u životu, a to samom smrću je naravno ograničeno i onemogućeno, a ova osoba sa ovakvom postavkom to jednostavno ne može da prihvati)
    Dugo će živeti, ali će joj sam kraj života biti težak (najverovtnije zbog neke genetske nasledne bolesti) pa i sama smrt neće doći lako, već će se najverovatnije mučiti pred kraj. Moguće je da će živeti duže od ovog muškarca čiji se natalni čart analizira.
 

 

 
    • njegovo III polje je njeno IX polje ~ u Škorpija sa Mars 02° Ribe kod njenog :as: Od aspekata :60: Sunce u Jarac u njenom XI polju i širi :90: sa Merkur u Strelac u njenom X polju i deli znak sa Mesec u 1 polju. 9 polje : više obrazovanje, duhovnost, religija, kontakt sa Višim Kosmičkim Silama, interesovanje za Ezoteriju, putovanja, inostranstvo.
 
    Ovakva postavka obično ne donosi fakultetski obrazovanu osobu. Možda je osoba i krenula na fakultet, ali ga je napustila. Moguće je da joj je interesovanje bilo vezano za medicinu, psihologiju, kriminalistiku, ili pak neka humanitarna zanimanja, ali teško da je sprovela svoje zamisli u delo, najverovatnije zbog protivljenja roditelja ili nedostatka finansija. Moguće je da je ideja uopšte o višem obrazovanju bila vezana za uticaj prijatelja na nju, nego što je ona sama želela da završi neki fakultet.
 
    Njena životna filozofija je često više vezana za jednostavni pristup životu, filozofiji i religiji. Poštuje tradiciju i tudju veroispovest, ali generalno, ova osoba nije nešto preterano religiozna, ali ipak, može biti vrlo duhovna (više u nekom smislu „krstaša“ ~ kud Turci tu i mali Mujo, ili pak Don Kihota, ali će se truditi da razvija taj deo njene ličnosti) Vrlo je moguće da će ona sama imati neku „svoju“ religiju i filozofiju u koju će slepo verovati.
 
    Mogućnost dalekih putovanja joj je interesantna, ali ne i preporučljiva, tj uvek će joj se nešto naći na putu kad god bude želela da odputuje negde (bilo u susedni grad, bilo negde daleko) tako da će vremenom polako da odustaje od ideje za putovanjima i istraživanjima drugih kultura i civilizacija, kojima je jako sklona. Puno se interesuje za strane religije i kulture, fasciniraju je nestale civilizacije, voli da proučava Ezoteriju i Alhemiju.
 
    Sa ovakvom postavkom vladara IX polja kod :as: moguće je da će osoba imati jaku intuiciju koju baš i neće previše da razvija, ali će joj snovi biti vrlo jaki i imače skoro pa uvek neku poruku. Moguće je da će je zbog svega toga, ljudi iz njene okoline još više čudno posmatrati.
 

 

 
    • njegov :ic: je njen :mcc: ~ u Strelac sa Jupiter 20° Jarac u njenom XI polju. Od aspekata Jupiter ima :60: Mesec iz njenog 1 polja , :60: Saturn iz njenog 10 polja i :60: :120: SMČ JMČ sa ose 3/9 polja. :mcc: tj 10 polje : posao, karijera, ciljevi u životu, društveni status, način na koji okolina doživljava ovu osobu.
 
    Ono što ovu osobu jedino može da pokrene, je njen posao. Ova osoba zaista iz ljubavi radi to što radi. Osoba zna da će jedino kroz svoj posao moći da ostvari svoje želje i ciljeve. Ali, često rastrzana izmedju onoga što roditelji / društvo želi od nje i onoga što ona želi, odabraće naravno, linijom manjeg otpora, posao koji donekle zadovoljava želje roditelja tj društva (jer ne voli da ne bude društveno neprihvaćena, a to joj se na žalost stalno dešava) a kasnije u životu će najverovatnije ipak da se okrene poslu koji voli & želi da radi.
 
    Najverovatnije je da osoba neće imati škole (klasično školovanje) za posao kojim će se baviti. Posao će biti vezan za druge ljude, organizacije, grupe, a moguće je da će i zajedno sa nekim prijateljem da obavlja svoj posao, jer za nju sklapanje prijateljstva je sastavni deo njenog posla, ili barem ona tako misli. Moguće je da će njeno obrazovanje za taj posao da stekne ili preko nekih kurseva, privatnih škola ili pak kroz samostalno učenje.
 
    Rastrzana izmedju želje roditelja i svojih želja, moguće je da će osoba čak da radi dva posla paralelno, jedan će biti zvaničan, a drugi „hobi“ koji joj donosi zaradu. Posao će obavljati koliko god je moguće stručno, ali često će umeti da kaska za drugima, pa je zato moguće da često neće voleti timski rad, već rad u samoći i povremeni kontakt sa drugima. Društveni status joj nije preterano bitan, ali će se truditi koliko god je moguće da ga sačuva makar na „status quo“.
 
    Isto tako, iako joj ne smeta autoritet i čak joj dobro dodje da je neko „gura“ i opominje, odabraće posao u kojem ipak i ona sama može da donosi odluke, ne vezano za odluke nadredjenih. To joj kasnije u životu može doneti ideju da ima svoj privatan posao kojim će se i baviti do kraja svog života. Takodje, kasnije u životu, na njen posao može da utiče ili partner ili njeno dete (deca) i da zbog njih promeni pravac svoje karijere.
 
    Reputacija ove osobe oscilira, kao i sve u njenom životu. S jedne strane postojaće ljudi koji će koristiti svaki momenat da joj poljuljaju samopouzdanje, a biće s druge strane ljudi koji će se oduševljavati (iskreno) njenim radom i njenim ponašanjem. Često će osoba, da ne bi izazvala negativnu reakciju iz okoline, da prikrije svoje planove i želje vezane za njen posao, pa će tako često finansijski da trpi i da bude na gubitku. Isto tako, njen društveni status će se menjati kako bude bila starija. Na početku, u mladosti status joj i neće biti jak, ali kako bude bila starija, tako će polako da stiče bolju reputaciju i samim tim da menja svoj društveni status na bolje.
 

 

 
    • njegovo V polje je njeno XI polje ~ u Jarac sa Saturn 24° Škorpija u njenom IX polju. Od aspekata :120: Mesec , :90: Venera , :60: Jupiter i :0: JMČ . 11 polje : prijatelji, društvene organizacije, planovi, ciljevi, profit od posla i penzija.
 
    Prijatelji igraju veliku ulogu u njenom životu. Obično su to dosta stariji ljudi od nje (jer je inače navikla na društvo starijih još u detinjstvu) Kako je osoba starija, tako nailazi na sve više uticajnije ljude u društvenom smislu. Vrlo je moguće da će joj u drugoj polovini života bliske prijatelje činiti krug pažljivo odabranih uspešnih ljudi.
 
    Vrlo je verovatno da će je neki prijatelji pošteno iskoristiti, a neki će je jednostavno napustiti, bez nekog otvorenog opravdanja, već jednostavon jer se neće uklapati u neke njihove želje i ciljeve u životu. Najčešće će to biti ženski prijatelji u pitanju, sa kojima je do tada bila skoro pa nerazdvojna. Za razliku od ženskih prijatelja, muški prijatelji će joj ostati verni, pa je moguće da će imati više muških nego ženskih prijatelja u toku svog života. Takodje je moguće da će bolja prijateljstva sklapati sa ljudima koji su prijatelji njenih prijatelja, nego sa tim njenim prijateljima i da će ta prijateljstva duže da traju od ovih „početnih“.
 
    Zarada od posla će zavisiti od uloženog napora, jer će i sam posao biti takve prirode da „dok ima muzike, ima i para“ tj dokle god se osoba trudi da radi, imaće i zaradu (jer kao što smo rekli, najverovatnije posao ove osobe neće biti državnog tipa, sa redovnom platom, pa samim tim i obezbedjenom penzijom) Samim tim, osoba je svesna da će dokle god je moguće morati da radi, ali to joj ne smeta, jer kao što je napomenuto, osoba će zaista raditi posao koji voli i koji je ne iscrpljuje, pa će tako samim tim i „pod stare“ dane moći da profitira od njega.
 
    Sama zarada od posla, pa samim tim i penzija, neće biti velika, ali će njoj to da odgovara. Neće želeti da se ističe i reklamira, samo da bi više zaradila. Ona će pratiti svoj tempo i tako zaradjivati, kao siva eminencija najviše. Posao tj zarada od posla će biti usko povezana sa nekim organizacijama ili društvenim mrežama, pa samim tim, htela to ona ili ne, ljudi će znati za nju i njen rad. Moguće je da će u drugoj polovini života da pristupi nekoj grupi koja je vezana za socijalne, medicinske ili neke druge ideje u cilju da se pomogne bolesnima, neprivilegovanima ili ugroženima ili će ona sama finansijski na neki način da zavisi od takvog nekog udruženja.
 

 

 
    • njegovo VI polje je njeno XII polje ~ u znaku Vodolije sa Saturn 24° Škorpija u njenom IX polju. Od aspekata :120: Mesec u Ribe u njenom 1 polju , :90: Venera u Vodolija u tom polju, :60: Jupiter u Jarac u njenom XI polju i :0: JMČ u IX polju. 12 polje : gubici, (ne)svesne greške, sve ono što crpi energiju, daleke zemlje, podsvest, karma iz prošlih života.
 
    Ovakva postavka ponovo potvrdjuje opciju da ova osoba realno ne bi smela da putuje nigde, naročito u daleko inostranstvo, jer je tamo ne samo čeka gubitak, već i postoji opasnost po život. Ovakva postavka ukazuje kako na materijalne, tako i na emotivne gubitke za sve što je na bilo koji način vezano za inostranstvo.
 
    Kao što je pre rečeno, ova osoba vrlo često (ne)svesno pravi greške i zato je često u životu na gubitku, opet kako na mateirjalnom, tako i na emotivnom nivou. Ali, to je sve karmičke prirode i sve te njene greške, pa samim tim i gubici i patnja, moraju da se prodju, jer samo tako će ona moći da odradi i ispravi sve svoje karmičke dugove.
 
    Ponovo se ponavlja priča o čestom susretu sa smrću, gubitku bliske osobe, pa čak možda i gubitku voljene osobe. Tako, uz ove kombinacije planeta & aspekata, može da se desi da je ova žena prerano izgubila muža, ili je pak prošla kroz težak i mukotrpan razvod u kojem je izgubila sve što ima. Ali, opet, tako se potvrdjuje priča o njenoj karmi, da kroz upravo te velike, emotivne, gubitke, ona rešava svoje greške iz prošlog života.

 

 

Do sledećeg čitanja,
pozdrav od
Šmišonje Večitog Putnika.

2 comments

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.