Teorija koju treba razraditi

Listajući sveske i vežbanke koje sam koristila tokom svog samoukog „školovanja“, pronadjoh svesku u kojoj sam vežbala izradu arapskih tačaka i njihovo tumačenje.

Ono što je mene iznenadilo (da nisam zapamtila, na to mislim) je činjenica da sam onda u to neko davno vreme, kada bi izračunala arapsku tačku, radila i celokupni čart za tu tačku.

Evo, ovako iz primera u praksu : arapska tačka Dece :as: + JupiterSaturn kod mene je na 04° Rak i nalazi se u mom 10 polju, dispozitor je Mesec u Devica u 12 polju.

Ovo je moj natalni čart :

moj natal

Sad, uzimam sistem jednakih kuća (Equal by Asc) i postavljam arapsku tačku Dece da bude nov :as: pa dobijam ovaj čart :

arapska tačka dece.jpg
Te tako vidimo sledeću priču kada ukombinujem Firdarije za period kada sam ostala trudna.
Ja sam ostala trudna 24/09/2007, a porodila sam se 22-06-2008, tada sam bila u glavnom Firdaru Mesec (od 03-10-2006 do 03-10-2015) koji je vladar mog natalnog :mcc: i ove arapske tačke Dece i u podperiodu Mesec (od 03-10-2006 do 15-01-2008) a posle toga u podperiodu Saturn (od 15-01-2008 do 29-04-2009) koji je inače vladar mog natalnog 4-5 polja i postavljen je u 11 polju. Realno, odmah se dolazi do zaključka da će ovaj period na neki način biti vezan za dom i porodicu tj decu.
Razlika koja se četo naglašava u Tradicionalnoj Astrologiji vezano za to koje je polje dece je sledeća : 5 polje se generalno vezuje za decu, ali se više vezuje za spontanu, neplaniranu trudnoću, dok 10 i 11 polje se vezuju za planiranu trudnoću (planiranu u smislu proširenja porodice, nastavka loze, ili pak uz pomoć lekara specijalista kada je VTO u pitanju)

Ovde kod mene, Saturn je vladar 5 polja – kod mene je trudnoća potpuno neplanirano došla, ali postavka u 11 polju je donela odluku da prihvatim činjenicu da ću uskoro da postanem majka i da krenem da planiram svoj život u drugom smeru.

U to vreme imala sam pored ostalih aspekata izmedju :nat: & :dir: tj :nat: & :pr: i :dir: Mesec :0: :nat: :as: i takodje :dir: kao i :pr: Sunce :60: :nat: Mesec
U :sol: čartu za period od Oktobra 2006 do Oktobra 2007 (začeće bilo u Septembru 2007) imam :sol: Mesec u :nat: 5 polju i poklapanje :sol: :as: sa profekcijskim :as: za tu godinu.
U sledećem :sol: čartu (za period od Oktobra 2007 do Oktobra 2008) imam :sol: Mesec Mars :0: ova arapska tačka dece tj sam Mesec je egzaktno u stepen i minut zajedno sa ovom arapskom tačkom Dece ~ a upravo 12 polje pod vladavinom Mesec , a :sol: 5 polje pod vladavinom Mars ~ oboje u 12 polju, neplanirana trudnoća, tj ja do 4 meseca nisam ni znala da sam trudna…
Neki put, baš sve ima svog smila…
Do sledećeg čitanja,
pozdrav od
Šmišonje Večitog Putnika

One comment

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.