Teorija koju treba razraditi

Listajući sveske i vežbanke koje sam koristila tokom svog samoukog „školovanja“, pronadjoh svesku u kojoj sam vežbala izradu arapskih tačaka i njihovo tumačenje.

Ono što je mene iznenadilo (da nisam zapamtila, na to mislim) je činjenica da sam onda u to neko davno vreme, kada bi izračunala arapsku tačku, radila i celokupni čart za tu tačku.

Evo, ovako iz primera u praksu : arapska tačka Dece :as: + JupiterSaturn kod mene je na 04° Rak i nalazi se u mom 10 polju, dispozitor je Mesec u Devica u 12 polju.

Ovo je moj natalni čart :

moj natal

Sad, uzimam sistem jednakih kuća (Equal by Asc) i postavljam arapsku tačku Dece da bude nov :as: pa dobijam ovaj čart :

arapska tačka dece.jpg
Te tako vidimo sledeću priču kada ukombinujem Firdarije za period kada sam ostala trudna.
Ja sam ostala trudna 24/09/2007, a porodila sam se 22-06-2008, tada sam bila u glavnom Firdaru Mesec (od 03-10-2006 do 03-10-2015) koji je vladar mog natalnog :mcc: i ove arapske tačke Dece i u podperiodu Mesec (od 03-10-2006 do 15-01-2008) a posle toga u podperiodu Saturn (od 15-01-2008 do 29-04-2009) koji je inače vladar mog natalnog 4-5 polja i postavljen je u 11 polju. Realno, odmah se dolazi do zaključka da će ovaj period na neki način biti vezan za dom i porodicu tj decu.
Razlika koja se četo naglašava u Tradicionalnoj Astrologiji vezano za to koje je polje dece je sledeća : 5 polje se generalno vezuje za decu, ali se više vezuje za spontanu, neplaniranu trudnoću, dok 10 i 11 polje se vezuju za planiranu trudnoću (planiranu u smislu proširenja porodice, nastavka loze, ili pak uz pomoć lekara specijalista kada je VTO u pitanju)

Ovde kod mene, Saturn je vladar 5 polja – kod mene je trudnoća potpuno neplanirano došla, ali postavka u 11 polju je donela odluku da prihvatim činjenicu da ću uskoro da postanem majka i da krenem da planiram svoj život u drugom smeru.

U to vreme imala sam pored ostalih aspekata izmedju :nat: & :dir: tj :nat: & :pr: i :dir: Mesec :0: :nat: :as: i takodje :dir: kao i :pr: Sunce :60: :nat: Mesec
U :sol: čartu za period od Oktobra 2006 do Oktobra 2007 (začeće bilo u Septembru 2007) imam :sol: Mesec u :nat: 5 polju i poklapanje :sol: :as: sa profekcijskim :as: za tu godinu.
U sledećem :sol: čartu (za period od Oktobra 2007 do Oktobra 2008) imam :sol: Mesec Mars :0: ova arapska tačka dece tj sam Mesec je egzaktno u stepen i minut zajedno sa ovom arapskom tačkom Dece ~ a upravo 12 polje pod vladavinom Mesec , a :sol: 5 polje pod vladavinom Mars ~ oboje u 12 polju, neplanirana trudnoća, tj ja do 4 meseca nisam ni znala da sam trudna…
Neki put, baš sve ima svog smila…
Do sledećeg čitanja,
pozdrav od
Šmišonje Večitog Putnika

2 comments

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.