Horarac ~ odredjivanje signifikatora, recepcije, vremenske jedinice

Da prvo razčlanimo pojam „emocije“ ~ one mogu biti „pristojne“ ~ simpatija, zaljubljenost, itd, a mogu i da budu „bezobrazne“ ~ zaljubljenost u smislu da sexualna privlačnost i želja za fizičkim kontaktom je jača od onog klasičnog zaljubljenog stava da je lepo i voleti iako trenutno nema sexa (tj. da postoji samo osećanje sex.privlačnosti prema nekome, ali ne i zaljubljenosti ili pak želje za normalnom vezom… ima toga, naročito u današnje vreme…)

E te „pristojne“ su prestavljene kod žene Mesecom, a „bezobrazne“ Venerom, dok je kod muškarca sve to pod vladavinom Sunca…Naravno, ovo za Veneru važi samo u slučaju da nije vezana za vladara Desc (tj da Desc nije u Biku ili Vagi, jer će ondak ta Venera biti racio partnera…)Odradila sam sada jedan horarac, jer mi se već duže vreme vrti po glavi jedno te isto pitanje „šta on misli o meni i da li mu se dopadam“ ali nikako da sednem i da otvorim čart.

~ Znači, datum : današnji, vreme : sad (10h00am)

~ mesto : Bgd ~ sistem kuća : Equal by Asc (a može i Regiomontanus ili Porfiri)

 

   

E, sad, dalje ~ realno nemam potrebe da nešto sad tu analiziram sebe previše, al pošto objašnjavam sve po redu ~ ja sam ovde :

-1- Asc’ u Devici, sa Merkurom na 19° Lava (moj racio je pod vladavinom nj emocija i gaća ~ drugim rečima „bezobrazno razmišljam o njemu“) i preko lica je povezan sa Suncem ~ ovo pokazuje moju negaciju da mi se on fizički dopada…

-2- Mesec 06° Vodolije ~ moje emocije (vidi se da već duže vreme pokušavam da ih držim pod kontrolom, realtivno bezuspešno ~ jer do nedavno taj Mesec je bio u Jarcu gde je u izgonu ~ trudila sam se da ih sakrijem i osećala sam se jako loše zbog toga, a sad kako je u Vodoliji jednostavno ih samo kontrolišem) i sam Mesec je preko izgona povezan sa Suncem ~ opet pokazatelj da ja pokušavam da negiram moju sex. želju koju imam prema njemu (iako realno ovde je Saturn vladar 5 horarnog polja ~ polje zabave, sexa… a on ne samo što vlada Mesecom već je i preko tripliciteta povezan sa njim! Nisam ni ja naivna i „pošetna“ kao što deluje na prvi pogled…)

-3- Venera 14° Raka ~ moje gaće ~ vidi se da je Venera spaljena od Sunca ~ moje gaće „gore“ za njegovim gaćama i dodatno egzaltira Jupiter ~ moje gaće jako vole njega i kao osobu, čoveka ~ znači : „pali“ me na svim poljima i kao muškarac i kao osoba ~ iako to sve javno negiram (Venera preko izgona povezana sa Saturnom i nema povezivanja sa Suncem preko tabele…)

E, sad, ovo realno sve znam, jelte, pa sad da vidim šta dotični misli i oseća prema meni :

-1- Desc’ u Ribama, sa Jupiterom 07° Bika ~ njegov racio je pod vladavinom Venere, a i u njenom je triplicitetu i terminu, egzaltira Mesec, a sa Merkurom je samo preko lica povezan ~ šta mi ovo govori? Govori mi to da njegov racio (Jupiter) više „vidi“ mene kao ženu, razmišlja o meni kao „sexualnom objektu“ (akcenat na Veneri koja predstalja moje telo, gaće…) i gode mu moje emocije jako (egzaltira Mesec ~ prijam mu kao žena, prija mu moja pažnja i naklonost) al realno, ja kao osoba, kao ljudsko biće, tj. Merkur, za sad ne ostavljam neki extra utisak na njegov racionalni način razmišljanja (lice) tj drugim rečima „i nemamo puno da pričamo, nema puno zajedničkih tema za razgovor“…

-2- Sunce 23° Raka ~ njegove emocije i gaće : ovde vidimo da je Sunce pod vladavinom Meseca i povezan je sa njim preko lica isto, dok je sa Venerom povezano preko tripliciteta, a sa Merkurom uopšte nema povezivanja ~ šta mi to govori? Govori mi da njegovo srce i gaće uopšte ne primećuju mene kao osobu, ličnost, već kao i njegov racio, me doživljava kao idealnu ženu, družbenicu, odličan teren za razgibavanje u krevetu.

~ rezime : one mene obožava kao ženu, predstavljam ono što on traži od družbenice ~ namerno ne koristim izraz „partnerke“… a zašto? Zato što ni Jupiter ni Sunce nemaju pravu povezanost sa Merkurom i zato mene on i dalje ne primećuje kao „partnerku“ već samo kao nekoga koga bi pocepao kao maramicu kad bi me dohvatio i to bi vrlo često radio i uživao u mom duštvu, ali nikako ne bi želeo da pred te akcije mora i da razgovara samnom i da provodi normalno „racionalno“ vreme pored mene ~ tj. da se zabavljamo i da mu budem partnerka. On želi da bude pored mene, ali i ne da bude samnom ~ ovo je klasičan horarac koji pokazuje da on itekako želi vezu & odnos samnom, al bez mnogo obaveza. Njegove emocije su vrlo iskrene i prave ~ one mene zasita voli, ali samo, za sad kao ženu, ne i kao osobu.

E… to je bilo kada gledamo šta on misli i oseća prema meni. To je sve lepo i divno, ali da bi dobila odgovor na drugi deo mog pitanja „šta će dalje da bude sa nama“ moraju da postoje aplikacije izmedju naših signifikatora d bi do „nečega konkretnog“ i došlo (napomena : ako postoje samo aplikacije, bez povezivanja ikakvog preko Tabele, do „nečega“ će doći, ali to neće biti „ono pravo“ što je pitač imao na umu, u susprotnom slučaju ~ ako postoje povezivanja preko Tabele, ali nema aplikacija, džabe sve emocije kad nema prilike, uslova, mogućnosti, da se i te želje ostvare ~ ako nema aplikacija da spoje nas dvoje, džabe sve emocije, džabe što ja njega gotivim maximalno, džabe što on želi da me pocepa ko maramicu, kad nema uslova da se to i desi…

~ dostojanstvo i recepcije (tabela) ukazuju na mogućnost tj. ŽELJU za delovanjem ~
~ aplikacije (i samo one) ukazuju na mogućnost tj. PRILIKU da se deluje ~

APLIKACIJE :

-1- Merkur za sad nema bližih aplikacija (sem ove široke 180° sa Mesecom ali ona se ne računa)

-2- Mesec ima prvo 90° sa Jupiterom

-3- Jupiter ima prvu aplikaciju 90° sa Mesecom

-4- Sunce isto kao i Merkur kulira i ne radi ništa jer je u delimičnom praznom hodu (dok ne promeni znak nema aplikacija, sem sa samim Mesecom kad on bude menjao znak)

-5- ANTISCIJE : Merkur preko antiscije ima 0° sa Jupiterom u dozvoljenom orbisu od -/+ 3° i Saturn ima isto 0° pak sa Asc’ u orbisu od 0°40′ tj. on se preko antiscije baš nalazi na Asc’

Šta nam sve ovo govori? Do nekakvog kontakta će doći, što zbog Mesečevog kontakta sa Jupiterom, što zbog Merkurovog kontakta preko antiscije sa Jupiterom. Ovo bi mogao da bude odgovor sledeći : da, ja se njemu jako dopadam na fizičkom nivou, ne želi puno da priča samnom, već bi da se rekreira, al ako i dodje do veze, biće više neobavezna nego smislena prava veza.

Uvek se polazi od nekog očekivanog realnog vremenskog perioda. Npr, nekad se očekuju sati, nekad dani, nekad meseci. Ukoliko su uglovi u kardinalnim znacima, vreme je u sklopu očekivanog, možda čak i brže. Isto tako, ukoliko je pitanje predstavljeno brzom planetom, orijentalnom od Sunca, u muškim kvadrantima, to takođe ukazuje na brzo ostvarenje tumačenja. Ukoliko su u promenljivim znacima, a ostali pokazatelji pomešani, onda se uzimaju neke srednje vremenske jedinice u odnosu na očekivane.

Npr, ako je očekivano da se nešto desi za 3 sata, onda će se desiti za 3 dana, ili ako očekujemo nešto da se desi za 3 dana, biće za 3 nedelje, tako nekako. Kada su uglovi u fiksnim znacima, planete okcidentalne, u ženskim kvadrantima, onda ukazuju na najveće vremenske jedinice u odnosu na očekivano vreme. Ako se očekuju dani, onda će biti meseci, možda čak i godine. I na kraju, ukoliko su signifikatori USB ili spaljeni, oštećeni od malefika, retrogradni, stacionarni, onda je stvar propala.

Znači da sumiramo :

Ostvarenje tumačenja će biti veoma brzo ukoliko su uglovi ili signifikatori:
– u pokretnim znacima
– orijentalni od Sunca
– Muški kvadranti
– brzi
– osvetljeni
– ugaoni

Ostvarenje tumačenja će biti u nekim srednjim vremenskim jedinicama ukoliko su uglovi i signifikatori:
– u promenljivim znacima
– pomešani orijentalni, okcidentalni, muški i ženski kvadranti
– planete prosečne brzine
– sledujući

Proći će mnogo vremena do ostvarenja tumačenja ukoliko su uglovi i signifikatori:
– u fiksnim znacima
– okcidentalni
– u ženskim kvadrantima
– spori
– kadentni

Mrka kapa ukoliko su signifikatori:
– pod sunčevim zracima
– spaljeni
– retrogradni
– stacionarni
– ukoliko su uglovi ili signifikatori oštećeni od malefika

Uoči i nakon eklipsi ne treba postavljati horarna pitanja.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.