Jotirvidya ~ znaci = rašiji ~ Ovan

Priča o Rašijima ~ znaci u Đjotišu :

Ovan ~ Meša :

simbol ~ 2 ovna koji se glavama sukobljavaju. Uzrok : Agni, Guna : Tama

~ Ideja ovog Rašia je AKCIJA. Borbeni i odbrambeni duh u svakoj njegovoj aktivnosti, a takvo ponašanje donosi suočavanje sa odporom koji donosi Tama Guna, a povremeno nadvladavaju instinktivno ponašanje i razmišljanje.

~ ideje koje opisuju ovaj znak : takmičenje, suparništvo, sukobljavanja, branjenje, osporavanje, podržavanje, borba za i protiv, izazivanje, prkos, inat, čikanje, konkurencija, rasprava, borba, sudar, sukob, otpor, udaranje, lupanje, suprotstavljanje, podnošenje, odbijanje, jačina i moć, ljutitost, strasti, seksualnost i akcija osvanjanja drugih, perverzije, tvrdoglavost, nepopustljivost, fanatičnost, svesna grešnost, obest, čvrstina i žilavost, žrtvovanje i posvećenost za pravedni cilj ~ klasičan vojnik.

~ pogled mu je pun oštrine, namiguje, trepće, žmirka (puno vatre koja izgara um i telo) uvek u pokretu, u nekom prevoznom sredstvu, beži, juri, trči, zabranjuje, pokušava da aktivira, blokira prolaze, stalno sa nekim orudjem za rad u rukama.

~ planina, stena, vrhovi bilo čega, bedemi, ograde, travnati deo zemlje, bogat plodovima i semenom.

~ kao rog životinje je hrapav, žuljevit, ćubast i nakostrešen, ponosan hod, naboran, ali i zasukan, dlakav, hrapav, surov i sirov, gluv (kao na tudje reči, tako i na zdravstvenom planu) teško se izražava jer mu jezik brži od pameti.

~ neka mesta kojima vlada: brane, borbe i arene, ratovi, javne kuće, brodovi, čamci, splavovi, trkališta, planine, zidovi, ograde, plotovi, travnati delovi grada, parkovi sa igralištima, teretane.

~ neka zanimanja koja su tipična za Mešu su : takmičari, borci, vojnici, seksualni manijaci (to nije zanimanje, već osobina, naravno) splavari, brodari, plivači, trkači, planinari, gorštaci, zidari, stočari, čobani, voćari, lekari hirurzi.

PO KEZELEU : osnovno značenje Meše je „mladost“. Razlog ~ prvi znak Zodijačkog kruga. Povezan sa Mangalom ¥ koji predstavlja snagu mladog čoveka. Narav Meše je slična naravi svakog mladog zdravog čoveka, samouverena hrabrost i stalna potreba za borbom radi dokazivanja. Ume biti grub, agresivan, impuslivan, ljut (čak i bez razloga) Meša poseduje veliku snagu i energiju u sebi (koje čak neki put i nije svestan koliko može da bude razorna, kako po okolinu, tako i po njega)

OBLIK : Ovan
KASTA : Kšatri
MAHABHUTA : Vatra
GUNA : Radjas
DOSHA : Pitta
POKRETNOST : vrlo pokretan
POL : muški
DEO TELA KOJIM VLADA : glava, mozak, čelo
BOLESTI : žuč, konstipacija, guhoća, nesanica, mentalna napetost (previše vatre u glavi može uzrokuje i ludilo)

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.