Analiza derivatnih polja i opis bračnog partnera

 
     Kada krenemo u ovo putešestvije po našem natalnom čartu, uvek treba da imamo na umu beskrajnu simboliku koju svaka planeta sama po sebi ima i da se ne zalećemo prebzo u zaključivanju da je to „nešto“ upravo „ono pravo“.
 
     Uvek, kao i kada analiziramo sopstveni ili nečiji natalni čart, mora da se potvrde brojne stavke da bi imali kompletnu sliku o mogućim situacijama, ljudima i svemu ostalom što nam pruža čart koji analiziramo.
 
Derivatna polja ~ to je tehnika kada se »obrću« vrhovi kuća natalnog čarta u „smeru“ koji nam treba ~ ako ćemo kao u ovom slučaju da pokušamo da otkrijemo potencijalnog bračnog partnera, za derivantno 1 polje partnera uzimamo natalno 7 polje.
 

Vrlo je bitno da se razgraniči ideja o derivatnim poljima ~ ona ne opisuju konkretno i direktno neku osobu ili situaciju, već opisuju DOŽIVLJAJ te osobe ili situacije od strane osobe o čijem se natalnom čartu radi!

 
Zato sva ova tumačenja treba gledati iz te perspektive ~ mi preko derivatnih polja NE MOŽEMO da dobijemo konkretno i tačno „ko kako šta zašto“ i sl. jer bi onda astrolozi zaista vladali svetom, jer bi bili »svevideći i svemogući« već samo možemo da dobijemo orijentacionu sliku, tj. situacije i ljude koje u stvari osoba o čijem se natalu radi, privlači sebi svojim razmišljanjem, ponašanjem, (ne)akivnim delovanjem tj. (ne)korišćenjem svojih natalnih planeta i njihove simbolike pa tako da na osnovu toga mi sami bolje shvatili i prihvatili ljude i situacije koje nam dolaze u susret tokom našeg života.
 

Ne treba se zanositi idejom da preko ovoga može da se vidi tačno kako osoba izgleda, kako se zove, šta radi, već samo može da se dobije orijentaciona slika svega toga.

 
 
     Tako :
~  natalno 7 polje postaje partnerovo 1 polje,
~ natalno 8 polje postaje partnerovo 2 polje,
~ natalno 9 polje postaje partnerovo 3 polje,
~ natalno 10 polje postaje partnerovo 4 polje,
~ natalno 11 polje postaje partnerovo 5 polje,
~ natalno 12 polje postaje partnerovo 6 polje,
~  natalno 1 polje postaje partnerovo 7 polje,
~ natalno 2 polje postaje partnerovo 8 polje,
~ natalno 3 polje postaje partnerovo 9 polje,
~ natalno 4 polje postaje partnerovo 10 polje,
~ natalno 5 polje postaje partnerovo 11 polje,
~ natalno 6 polje postaje partnerovo 12 polje.
 
——————————————————————-
 
     Da krenemo sad od početka. Uzeću jedan fiktivni natalni čart {03-10-1975 Zemun u 7h40am} i „obrnuti ga u krug“ da bih videla kakav bi to bio bračni partner u skladu sa simbolikom planeta koje (ne)koristi natus u tom čartu.
 
      7 polje počinje na 01° Bika i vladar mu je Venera na 29° Lava u natalnom 10 polju, a to je 4 polje od partnera. Ovde mogu da zaključim da će potencijalni budući suprug biti korpulentan i primetan ~ odlike Venere i Bika ~ čovek okrenut porodici i roditeljima ~ Venera u 4 polju i još u recepciji po znaku sa upravo vladarem tog 4 polja ~ Sunca u Vagi na vrhu partnerovog 6 polja.
 
     Sam izgled će biti opisan vrhom ­7 polja koji je na 01° Bika ~ korpulentan, da ne kažem bucmast, ali ne previše, jer je ipak ovo početak znaka ~ znači krupan i visok čovek sklon gojenju u kasnijem dobu. Znamo da klasičan opis Bika se vezuje za tamnu kosu, pa čak i tamniju put, naglasak na zemljanom znaku.
 
     Klasičan Venerijanski tip ima rupicu ili na bradi ili na obrazima, vrlo naglašene usne koje deluju kao da su spremne da poljube ili gricnu nešto slatko. Telesna konstitucija je jaka, naglašene kosti, težina varira, ne mora biti debeo, ali će biti „pufnast“ kao da je „nadut“. Glava je glatka i ovalna, facijalne kosti se ne vide {zbog „pufnastih“ obraza} jako čelo, ali mali obrazi. Oči su sakrivene iza teških kapaka i vrlo primetne, ma koje boje bile. Kosmatost je naglašena, ali samo u predelu obrva, grudi i nogu, dok je mogući gubitak ili ćosavost zastupljena na glavi i obrazima. Nos je „mekan“ istaknut, u predelu čela je jači od predela koji se nalazi iznad usana, iako je moguće da su nozdrve primetno šire od proseka. Moguć je i podvaljak usled sklonosti ka debljanju tj. brada retko kada je istaknuta. Sama koža je slabijeg kvaliteta {ovde vidimo Veneru koja kreće u znak svog pada i u vatrenom je znaku} pa je možda ovaj čovek preležao boginje koje su ostavile traga na licu, ili pak ima problema sa aknama i upalama. Glas je prijatan, mekan, ali samo ako govori tiho, jer kad povisi glas, tonalitet i boja dobijaju prizvuk „škripanja“. Ruke i stopala su mekani i krupni, ulivaju osećanje tihe snage i stabilnosti, dok su nokti zatupasti. Spor hod, pomalo se vuče, gega, ali i u tome ima odredjene gracioznosti.
 
     Takodje, mogu da zaključim da će se truditi da uvek pristojno {ali primetno} izgleda ~ Venera na Regulusu je tašta i egocentrična po svojoj prirodi i vrlo joj je bitan izgled i poreklo. Jedini problem koji ova kombinacija Bika i Lava može da donese, pored izuzetne tvrdoglavosti, jeste ta, što je ta Venera u praznom hodu {nema ni jednu aplikaciju dok ne promeni znak i predje u Devicu} pa mi to govori da će možda taj budući suprug biti malo inertan po prirodi, da će započinjati dosta stvari, biće kreativan, ali nikada ništa od svih tih poslova neće moći da ga izdigne u društvu i da stvori sebi »poznato ime« a i neće imati neki extra profit od toga, jer je partnerovo 2 polje {novac} pod vladavinom Merkura iz Vage kojim vlada ova Venera {a postavka vl. 2 polja u 6 polju koji je na taj način povezan sa vladarem 1 polja mi govori da će vrlo verovatno da ga na neki način izdržavaju roditelji, iako će on imati svoj posao, ali ne i svoj »krov nad glavom« ~ to mi pokazuje postavka recepcije vladarstva izmedju vl. 1 i 4 polja tj. recepcija izmedju vl. 4 i 6 polja ~ 6 polje se vezuje za „podstanarstvo“ tj život odrasle osobe sa roditeljima na primer}
 
     Ta Venera kao što rekoh nema aplikacija, ali ima dosta separacija ~ od bližih tu je 60° (aspekt sekstila) sa Marsom u Blizancima pa onda ide 120° (aspekt trigona) sa Jupiterom u Ovnu pa 60° (aspekt sekstila) sa Merkurom u Vagi, a virtuelno ima apl. 60° (aspekt sekstila) i sa Uranom u Škorpiji – koji se nalazi na ­vrhu 1 polja tj. tom potencijalnom partneru na njegovom Desc. Šta nam sve ovo govori i o njemu i o njegovoj finansijskoj situaciji?
 
     Govori mi sledeće : ta Venera ima taj 60° i sa Merkurom i sa Marsom tj. nalazi se skoro na tačnom ekvidistancu izmedju te dve planete ~ EKV (središnja tačka) izmedju Merkura i Marsa ukazuje na osobe koje puno pričaju, koje se bave sportom ili nekim vidom komunikacije {predavač, ugovarač, voditelj i sl.} ili prevozom {vozač, mehaničar…} jer je Merkur u njegovom 6 polju {rad za druge} a pak Mars u njegovom 2 polju {rad koji ne zahteva puno obrazovanja već smisao za stvaranje i konkretizaciju} pa mi to daje sliku o krupnoj osobi koja je vrlo veselog temperamenta, glasna, ali ne i previše glasna, ljubazna, po malo i koketna u razgovoru i hodu, uživa u životu, kako u hrani, tako i u dobroj odeći, voli da se kreće i da se bavi nekom sportskom aktivnošću… akcenat za konkretan posao malo kasnije…
 
     Ta Venera ima i 120° sa retro Jupiterom u njegovom 12 polju {iz ovog čarta 6 polje} koji je vladar njegovog 8 polja {nat. 2 polje} i suvladar njegovog 11 polja {nat. 5 polje} i to mi govori da on tj. njegova porodica su imali dobru finansijsku podlogu, ali da je ona počela malo da se rasipa {sam Jupiter je retrogradan pa još i u njegovom 12 polju, polju gubitaka} a šta god da je ostalo od novca i nekretnina, to će osoba naslediti preko nasledja {8 polje}
 
     Ta Venera je u znaku Lava i to na 29° pa mi to ukazuje ili na muškarca koji će jako biti dugo bez ikoga pored sebe ili pak na oženjenog čoveka koji se razvodi ~ jer ta Venera ima kao što rekoh virtuelni 60° sa Uranom na vrhu partnerovog Desc’ {kažem virtuelni, jer kao klasični astrolog meni nisu Venera i Uran u apl. 60° kao što to smatraju da jeste moderni astrolozi i zato koristim taj izraz…} ili pak sama Venera je u tzv Praznom Hodu pa i tako možemo da zaključimo da ovog muškarca brak neće nešto preterano da interesuje, ali zbog fiksnog znaka i Bika i Lava on će imati ljubavne veze koje će trajati dugo i koje će na neki način ličiti na „brak“.
 
     Ta Venera ima i 0° (aspekt konjukcije) sa asteroidom Junom, što mi govori da će taj muškarac ne samo da bude vrlo zaljubljive i avanturističke prirode, već i da će jako {možda čak i previše} voleti novac i bilo kakvu imovinu {sam asteroid Juna – Junona – se vezuje za „osećanje večite zaljubljenosti u nekoga ili nešto“}
 
     Pamet je više praktično kreativna nego originalno kretivna, zasniva se na stečenom iskustvu dobijenog iz neposredne okoline ~ sam znak Raka na vrhu njegovog 3 polja kao i sam Mesec u Devici u njegovom 5 polju uči na iskustvu i savetima od svojih roditelja, ali isto to iskustvo iako ga ima, retko koristi, čak možda i pogrešno tumači, naročito ako je savet dobijen od prijatelja, jer je isti taj Mesec u 90° (aspekt kvadrata) sa Neptunom  koji je pak vladar njegovog 11 polja ~ ideje, planovi, nade i želje, ali i prijatelji i koji je postavljen u njegovom 8 polju {sve ono što na bilo koji način ne valja ili ne treba da postoji u našem životu jer nam crpi snagu i energiju i umanjuje vitalnost i dugovečnost}
 
     Takodje, mogu da predpostavim da ovaj čovek ima bliske rodjake, tj. da ima brata/sestru {zbog same postavke vl. 3 u 5 polju} ali da se ne slaže najbolje sa njim/njom i da nisu na „istim talasnim dužinama“ tj da imaju dijamteralno različit pristup životu ~ upravo zbog ovog 90° sa Neptunom koji je vl. 11 polja {a to polje možemo da gledamo i kao stariji brat/sestra} U samom 3 polju nema planeta, ali zajedno sa Venerom u 4 polju se nalazi Saturn u Lavu pa mi to daje ideju da s obzirom da Saturn obično predstavlja »ne, nema, nije« nije u pitanju mladji brat/sestra, već stariji, jer taj Saturn nema aspekt sa Mesecom (ako ne računamo minorni aspekt polu kvadrata) ali zato ima apl. 120° sa Neptunom. Znači, taj mušakarc ima  brata/sestru. Ok, lepo.
 
    E, sad da vidimo odakle dolazi, kakvo mu je poreklo, kakva mu je kuća / stan.
 
     Za ovu informaciju gledaćemo 4 polje {natalno 10 polje} koje se nalazi na 01° Lava sa Suncem na 09° Vage na samom vrhu 6 polja i ima kazimi sa Plutonom koji je vladar njegovog 7 polja ~ 7 polje su bake i deke takođe, pa mi to potvrdjuje priču da će on živeti u kući / stanu koji je nasledjen od bake / deke jednog od roditelja {u ovom slučaju s obzirom da je u ovom našem primeru u pitanju Sunce predpostavljam da je preko oca…}
 
     Kao što sam rekla, postoji recepcija po vladarstvu izmedju Venere i Sunca pa mi to dodatno daje na znanje da će taj čovek jako biti pod uticajem roditelja, naročito Sunca tj oca ili pak dede jer  Pluton ukazuje na nekoga ko je „jako jako“ star {Saturn ima odliku „samo star“}
 
     Sama kuća / stan ~ sa Lavom i Suncem u Vagi gde je ono u padu ~ šta mi to govori o mestu gde ovaj čovek živi? Na prvi pogled zbog Lava deluje da je „bogatija“ nekretnina u pitanju, ali… dispozitor je Sunce u Vagi gde je ono jako slabo i u znaku svog pada, pa sav lavovski sjaj i imućnost ovde gube na svojoj snazi, možda ne brzo, ali vremenom počinje polako da sve u stanu gubi na svojoj vrednosti i lepoti.

     Samim tim dolazim do zaključka da je to nekada bio lep stan, uredjen starinskim nameštajem, koje je dobiveno kao porodično nasledje {Sunce 0° Pluton} al je vremenom ~ Sunce egzaltira Saturna koji predstavlja vreme, a sam Saturn je u znaku svog izgona, pa to pokazuje da je i vreme, a možda i slabiji kvalitet te nekretnine vremenom odoleo zubu vremena i da nekada vrlo primetno uredjen stan sada trpi zbog starosti, ali da tu nema puno da se pomogne jer su obe planete vrlo slabe {izgon i pad} i možda je njegova porodica „starosedeoc“ u Bgd {jer samo 4 polje, kao i Sunce označavaju glavni grad, a znak se vezuje za Bgd ~ sa akcentom na 09° koji je vezan za fixnu zvezdu Vindemiatrix i uz 0° sa Plutonom možda je to stari deo Bgd, negde blizu svega što ima simboliku Plutona i Sunca :
 
Iz ovoga dobijamo sledeće simbole :
 
Lav ~ brdo, drvo {šuma} igralište, kraljevina {možda Sunce 0° Pluton ukazuje na porodicu koja je došla u Bgd u vreme kraljevine pa je tada krenulo malo nizbrdo ~ zbog simbolike pada} palata, veliki okrugli park pun cveća, pozorište, sportska hala ili stadion, zgrada vlade.
 
Vaga ~ lepa zgrada sa balkonom, neko visoko mesto sa svežim vazduhom ili vetrovito mesto {brdo ili planinska livada} lokacija gde ima puno manjih tržnih centara sa kozmetičkim i frizerskim salonima, šoping-centrima, zlatarama, poslastičarnice, a možda i neka zgrada vlade {opština gde se ljudi venčavaju na primer}
 
Sunce ~ slično kao i za Lava ~ dugačka i upadljiva zgrada, kružni tok, okretnica, park, velika sala {za zabavu ili sport} restoran, panorama, zgrada sa primetnim osvetljenim ulazom, nešto što traje večno {dobra kombinacija 0° sa Plutonom koja to potvrdjuje ~ inače ta kazimi 0° koje se zove i »fenix«} drvored možda čempres, jela, jasen, lešnik, kedar, orah.
 
Pluton ~ sad ide simbolika potpuno suprotna od ove do sada ~ zgrada sa velikim skloništem, sve što je tamno i mračno, groblje, rehabilitacioni centar za invalide, kanalizacija, odeljenje za kriminalistiku, mauzolej, predeo koji je iz močvare pretvoren u prazan prostor na kojem treba da se grade zgrade, ili pak samo napušten prazan prostor, ulica sa jako puno kontejnera ili djubreta, korova, ružnih biljaka, oronulih stabala, bodljikavih žbunova, naselja gde žive siromašni ljudi, cigan-mala.
 
Vindemiatrix ~ iako se smatra lošom fixnom zvezdom koja donosi udovištvo, ova zvezda se vezuje i za Boga Vina i vinograde, pa je možda nekada davno na tom tlu gde su sada zgrade bio veliki vinograd {ili pak voćnjak ~ jer se tj. Venera vezuje i za voćnjak}
 
     Kada iskombinujemo sve ove simbole, možemo orijentaciono doći do zaključka da se lokacija stana / zgrade gde bi taj potencijalni suprug živeo sa roditeljima, bila negde na brdu, neka dugačka ulica puna drveća, velika zgrada sa terasama, ili pak primetna lepa kuća, primetan ulaz, možda živi na nekom višem spratu ili podkrovlju ili pak ima kuću na sprat, a u okolini se nalazi neki sportski centar ili pak neka militarna ustanova, takodje je tu i neki mali park, koji je malo zapušten, sa nekim starim klupama, ali ima i neki omanji spomenik ili spomen-ploču. U ulici postoji i nekoliko kockarnica, frizerskih salona i možda neki zlatar ili veći šoping centar u kome se nalazi sve to navedeno.
 
     Da malo odemo, zabave radi, u sitna crevca, pa da se pozabavimo bojom zgrade, a možda čak i nazivom ulice…
 
     Boja zgrade : 4 polje u Lavu sa Suncem u Vagi {pad} To je nekada bila primetna boja, ali je vremenom „posustala“ sa svojom upadljivošću. Klasična opcija za 4 polje je bela boja, pa u kombinaciji sa Lavom koji se vezuje za tamno žutu i narandžastu, u stvari dobijamo neku bež boju, po dekadama vrh 4 polja spada u „narandžasto sa braon“, dok Sunce u Vagi po dekadama spada u „svetlo žuto sa roze“ tj. „narandžasto sa belim“, pa uz kombinaciju svih tih boja ~ imamo neku opciju svetlo žute, bež boje.
 
     Naziv ulice u kojoj se nalazi zgrada : 4 polje na 01° Lavu a taj stepen se vezuje za slovo „R“ u 4 polju Venera 29° Lava koje se vezuje za slovo „I“ a Sunce 09° Vage koje se vezuje za slovo „F“. Samo Sunce je slovo „A“, a Venera „L, M, O, P, V“. Samim tim, naziv ulice bi trebalo da počinje na slovo „R“. Al da ne preterujem… ovo realno i nije toliko bitno…
 
     Da li nešto još možemo da vidimo o porodici? Ne idite u sitna crevca i ne tražite svekra i svekrvu tj. taštu i tasta, nek vam bude dovoljna ova informacija ~ šta radi vladar 4 poja i šta se dešava u samom 4 polju ~ to će biti partnerovi / partnerkini roditelji… jer ako krenete u ta sitna crevca, na kraju nećete znati ni ko su vaši roditelji, a ne njegovi / njeni u tom čartu koji analizirate…
 

Dobro je pronaći detalje, ali ne treba preterivati…

 
     U samom 4 polju je ta Venera na Regulusu kao i Saturn, koja mi dodatno potvrdjuje ovu informaciju ~ fixna zvezda Regulus ukazuje na nekoga / nešto ko / šta je bio moćan, ali da je imao i pad s tog visokog položaja ili snižavanje na društvenoj letvici zbog smanjenih prihoda. Samo 4 polje je pod vladavinom Sunca i u recepciji je po vladarstvu sa tom Venerom. To nam govori o većoj porodici koja ima jake korene, možda čak i nekoga „slavnog“ rodjaka medj’ familijom.
 
     Roditelji su dosta tradicionalni i drže do sebe i svojih vrednosti, skoro da su i strožiji od podrazumevanog. Ali ipak, postoji „nešto“ što u toj porodici „škripi“ {zbog onog Plutona … a i samog Sunca koje je u padu…} i to je možda neka porodična tajna / tragedija za koju se zna, ali se svi prave da nemaju pojma ~ 60° sa Neptunom ~ isto tako, upravo zbog tog Pltuona vrlo je moguće da neko u toj porodici nije iste društvene klase kao onaj drugi ~ moguće je da je neko tu sa više tj. manje obrazovanja, ili potiče iz sredine koja baš i nije za „priču“, a moguće je i da postoje neki »loši« ljudi u familiji, tj. „crne ovce“…
 
     Atmosfera u domu je na prvi pogled „domaćinska, svetla i vesela“ jer nam o tome govori ova Venera na Regulusu i 4 polje u Lavu … ali to je samo privid koji se održava uz očajne napore „da ljudi ne saznaju“ ~ sindrom možda Gospodje Ministarke… jer ipak je Venera na 29° u praznom hodu na Regulusu i plust tu je Saturn u Lavu u znaku svog izgona, a Venera dodatno i prelazi u znak svog pada + samo Sunce u padu ~ definitivno nije ono što je nakada bilo, što se tiče društvenog statusa, a i svega ostalog… a i sama postavka tog vladara polja u 6 polju {brojano to je 3 polje od 4 polja ~ rođaci roditelja} mi govori da u tom stanu ima često gostiju u vidu raznih rodjaka koji tu dolaze da budu na jedno duže vreme.
 
     Kakvi su mu roditelji? Imamo Sunce u Vagi i Veneru u Lavu {takođe možemo da gledamo i Saturna za oca i Mesec za majku} Otac je vrlo verovatno dobar domaćin čovek, ali slab autoritet jer često se gubi u nebitnim detaljima i podacima koji nisu od esencijalne važnosti, dok je majka ta koja „vodi priču“ u celoj prodici i obično kao „siva eminencija“ deluje na odluke koje kroje budućnost te porodice. Otac zbog te svoje slabosti je možda teškog temperamenta {0° Pluton} jer je nezaodvoljan sobom kao osobom i kao muškarcem, dok majka pokušava da na „lovorikama stare slave i lepote“ ostavi i na taj način utisak na okolinu, ali često ne uspeva u tome pa umesto pozitivnog dobije negativnu reakciju okoline {Venera Regulus kreće ka znaku svog pada}
 
     E, sad da vidimo, da li ovaj čovek je zauzet {u vezi, braku} i (ne)ima decu ili pak je razveden i sl.
 
     Tu će nam puno pomoći kombinacija derivatnog 1 polja i 5 polja, kao i postavka samog 7 polja i nj vladara ~ on i ljubav / deca ~ ovde imamo sledeće : u 5 polju koje se nalazi u znaku Device imamo Mesec, a vladar je Merkur retrogradni na 22° Vage u njegovom 6 polju {a njima upravo vlada Venera koja je vladar njegovog 1 polja}
 
     Sam Merkur kao vladar 5 polja je simbolično vezan za decu, a dodatno je dispozitor tog Meseca koji se simbolično vezuje za suprugu / majku. Izmedju Venere i Meseca je separacionih 13° što bi na neki način ukazalo {barem meni} da taj čovek je zasigurno u braku i da ima jedno dete ~ sa tom Venerom i tim Mesecom deluje mi kao da je u pitanju devojčica. Iako ovo može da ukaže i na sestru / brata (Mesec vladar 3 polja) koji imaju dece i koja često borave u kući ovog čoveka i da on često i ne razmišlja o sopstvenoj deci jer su mu ova deca „dovoljna“…
 
     Idemo dalje… sama Venera rekli smo da virtuelno ima apl. 60° sa Uranom koji se nalazi na samom vrhu njegovog 7 polja ~ obično aplikacije ukazuju na dogadjaj koji će se desiti {a ako ću da preterujem u detaljima… i Mesec ima 45° (aspekt polu kvadrata) sa tim Uranom i to aplikacioni od -/+ 2°} i sve to u kombinaciji mi govori da će on ili biti u procesu razvoda kada se budu upoznali on i ova žena, ili da će se pak ako ne zbog nje, onda zbog nekih drugih problema, rastaviti od te njegove supruge. Dodatno, sama opcija da taj Mesec ima 90° sa Neptunom mi govori da na neki način njegova partnerka neće biti previše srećna sa njim u toj vezi, ali da zbog deteta pokušava da spase taj brak {Mesec u 5 polju pa 90° Neptun ~ sve se trpi zbog deteta}
 
     Rezime ~ uz samu opciju da je Sunce koje predstavlja »muža« u Vagi koja se vezuje za brak i uz ove informacije, vrlo verovatno je da će ovaj budući potencijalni suprug biti u braku ili na kraju tog braka kada se ova žena bude upoznala sa njim. Ali, druga strana medalje je što je Sunce na Vindemiatrixu koji pored udovištva može da ukaže i na samostalnu odluku tog čoveka da jednostavno bude SAM i uz Pluton je moguće isto to, odlučio je da tek kasnije u životu se posveti i toj oblasti…
 
     Da vidimo da li ovaj čovek voli da putuje i kakvi su mu prijatelji. Za putovanja uzimamo 3 i 9 polje, a za prijatelje 11 polje.
 
     Putovanaja : 3 polje u Raku sa Mesecom u Devici u 5 polju, a 9 polje u Jarcu sa Saturnom u Lavu u 4 polju. Ovde vidimo da osoba više voli da ide na kraća putovanja, nego na neka duža, iako mu se upravo dešava ono suprotno od očekivanog ~ ode na kraće putovanje i bude mu dosta loše tamo ~ Mesec 90° Neptun, a kada ode na dalje / duže putovanje, njemu bude ok ~ Saturn 60° Sunce 0° Pluton i 120° Neptun ali i 90° Uran pa mi to govori da ta duža putovanja nemaju veze sa poslom.
 
     Prijatelji su 11 polje : ono se nalazi u Ribama sa Neptunom u Strelcu u 8 polju {što je od 11 polja ~ 10 polje} Ovde vidimo da osoba ima dosta prijatelja {Ribe ukazuju na „mnoštvo“} i to najviše sa posla {njihovo 10 polje} ali da putovanja na odmor sa istim tim prijateljima, naročito ona kraća, nikad ne izadju na dobro {naročito za finansije te osobe ~ Mesec 90° Neptun ~ Mesec vl. 3 polja, a Neptun u 8 polju ~ osoba se zaduži ili razboli}
 
      Sada da vidimo koliko i kakve „škole“ taj čovek ima. 
 
Svi znate da ja imam malkice drugačiju podelu polja što se tiče obrazovanja :
 
3 polje ~ kursevi za usavršavanje znanja
5 polje ~ predškolsko, vrtić, osnovna škola
7 polje ~ gimnazija / srednja / viša škola
9 polje ~ fakultet i sve ostale akademske škole
 
     Ovde vidimo da je njegov vladar 3 polja u 5 polju, vladar 5 polja je u  6 polju, vladar 7 polja je u 6 polju, a vladar 9 polja je u 4 polju ~ planete u igri su : Mesec / Merkur retro / Pluton / Saturn
 
     Da se primetiti da dominira opcija 6 polja, pa uz sve ovo deluje mi da ovaj čovek nema nešto više od srednje ili neke više škole što se tiče obrazovanja i da je vrlo verovatno već odmah posle te srednje & više škole krenuo da radi ~ 6 polje. To mi dodatno potvrdjuje i činjenica da se vladar 10 polja Uran u Škorpionu ~ posao ~ nalazi na samom vrhu 7 polja. Za taj posao kojim se on bavi mu možda i ne treba  neka „jača“ škola od srednje škole već konkretno životno iskustvo i mogućnost adaptacije i snalaženja… Naravno, zbog samog Saturna koji je vladar njegovog 9 polja i koji je postavljen u 4 polju i u recepciji je sa Suncem po znaku, ima dobar odnos sa Plutonom i Neptunom, može da se desi da ovaj čovek nešto kasnije ipak završi fakultet, ali da to baš i ne bude ono što je on želeo za sebe, već „prati stope“ svojih roditelja (u ovom slučaju oca ili dede)
 
     A šta bi moglo da bude to zanimanje?
 
     10 polje u Vodoliji sa Uranom u Škorpionu tj. na vrhu 7 polja sa 90° od strane baš tog Saturna.  Uz info da nema „puno“ škole, kombinacija sa Uranom na vrhu 7 polja nam govori da ovaj čovek želi da bude „sam svoj gazda“ ali 90° sa Saturnom, nam ipak govori o tome da ovaj čovek ipak {nerado} dobija nekakva „naredjenja“ od nekoga, upravo možda zbog nedostatka obrazovanja ili finansija ili mu radno mesto ipak zavisi od nekoga, opet iz istih razloga, iako može da radi kada hoće i koliko hoće ~ isti taj Saturn ima dobre aspekte sa Plutonom, Suncem i Neptunom. Takodje, Uran ima širu virtuelnu 0° sa Merkurom i virtuelni 60° sa Venerom, a s obzirom da se kombinacija Merkur & Uran vezuje za vozače javnog prevoza, mehaničare, programere, moguće je da se osoba i time bavi, dok kombinacija Merkur & Venera pored naravno umetnosti, može da bude i trgovina, ekonomija, bankarstvo, osiguranje… 
 
     Kontakt i to direktan i na neki način „intiman“ sa ljudima koji su njegovi klijenti se isto tako vidi ~ vl. 10 polja u 7 polju ~ 7 polje se vezuje za direktan kontakt sa okolinom, sam Uran ima onaj virtuelni 60° sa Venerom pa nam to govori upravo to ~ direktan kontakt ovog čoveka sa njegovim klijentima, ali na lep i dosta „intiman“ način, a isto tako Uran ima i virtuelni 120° sa Marsom u Blizancima što asocira na govor, komunikaciju, razmenu informacija, ali i motore, mehaniku, kola, motorizovana prevozna sredstva, pa čak i kraća putovanja jer je u Blizancima, a Mars je u njegovom 2 polju (izvor zarade) pa vidimo da od svega toga on dobija odmah pare ~ što kažu „na ruke“ ~ Mars 120°Merkur iz 6 polja, ali i da upravo zarada na neki (ne)posredan način zavisi od mehanike & automobila.
 
     Kada smo već kod 6 polja ~ ono nam opisuje kako izgleda svakodnevnica i kako sam posao & karijera utiči na njenu organizaciju ~ kao što nam 10 polje opisuje tip posla kojim bi osoba mogla da se bavi. Ovde imamo da je 6 polje u Vagi sa onom Venerom i u tom polju se nalaze već odavno pomenuti  PlutonSunceMerkur koji je dodatno i retrogradan & spaljen od Sunca i  svi  su u znaku Vage…
 
     Šta nam kombinacija ovog znaka i ovih planeta može reći o svakodnevnici i uticaju na njegov život?
 
     Možda je svakodnevnica na prvi pogled dobro organizovana, zbog Vage , ali tu je i Pluton i on malo kvari štimung. Tu je to Sunce u padu, a i sam Merkur nije bog i -zna-šta tu jak jer je em Merkur em u 180° sa retro Jupiterom koji se i nalazi se u 12 polju (polju grešanja i pogrešnih odluka)
 
     A sa onom kombinacijom »sam svoj gazda« uz direktan kontakt sa ljudima, komunikacija, razmena informacija, mehanika, direktan kontakt sa novcem klijenata… kakvo je to radno mesto?
 
     Ako dodamo opciju da je Venera kao vladar osobe, njegovih para i tog radnog mesta na ekvidistancu izmedju s jedne strane Marsa {koji je u njegovom 2 polju} i s druge strane Merkur 0° Uran {koji su u 6-7 polju} može da bude i prevozno sredstvo {sam Merkur je vladar 2 polja koje opisuje pokretnu imovinu vlasnika, pa je još u snažnom 120° baš sa tim Marsom koji je u 2 polju ~ njegova lična svojina} pa mi to deluje kao neki auto-prevoznik {vozač ?} ili pak se bavi kupo-prodajom automobila ili njihovim osiguranjem (?) a i uklapa se simbolika vladara 2-3-10 polja ~ ta Venera koja na Regulusu donosi jedan dan puno novca, a drugi dan ništa od zarade 60° Uran, ali isto tako može označiti i radno mesto koje je vrlo prometno, ispunjeno mehanikom, sitnim rezervnim delovima, alatom, pa je to možda i neka radionica, kompjuterska firma ~ Merkur 180° Jupiter oboje u aspektu sa Marsom…
 
      Ako bi sad išli u sitna crevca sa ovim informacijama koje imamo do sad, ’ajd’ da vidimo kakva su kola tog čoveka? Moderni astrolozi kažu da je 3 polje AUTO, a tradicionalni astrolozi kažu da je 2 polje AUTO ~ ja se slažem sa TA.
 
     Zašto? Zato što je 2 polje polje lične pokretne svojine, a 3 polje je jednostavno kretanje „tamo – amo“ svakodnevne rutinske obaveze, sve ono što nas „izvlači“ iz kuće na neko kraće vreme, ali nas posle i vraća kući, pa zato 3 polje nema veze sa nikakvim autom, tj. kolima kao ličnom svojinom osobe ~ ima veze sa autobusom, trolejbusom, tramvajem, jer je to prevoz koji nas vozi tamo – amo da bi mogli da završimo svoje rutinske svakodnevne obaveze.
 
     Ovde imamo da je 2 polje u Blizancima sa Merkurom u Vagi, retro & spaljen u 6 polju, u aspektu 60° sa svojim dispozitorom Venerom u Lavu u 4 polju. Ovde su znači glavni akteri Bik & Blizanci & Venera & Merkur :
 
Bik ~ masivan & glomazan auto, klasičan i stabilan, namenjen da dugo traje a malo košta popravka.
 
Blizanci ~ pokretan, brz auto, automobil koji može da ispuni očekivanja da se brzo stigne s jednog na drugo mesto.

Bik & Blizanci ~ automobil koji treba da bude i lep i praktičan, veliki gepek, udobna sedišta.
 
Venera u Lavu ~ primetan auto, auto koji skreće pažnju, udoban i „lep na oko“, poznata svetska marka.
 
Merkur u Vagi retro ~ često menjanje automobila jer se „troši“ tj. mora da se menja zbog prečestog korišćenja ili pak možda je polovan auto sa nekim ne baš ispavnim vlasničkim papirima…
 
Rezime : lep auto, limuzina, luxuzan i dobro uradjena unutrašnjost, namenjen i za privetne i za poslovne potrebe.
 
{ovo su sad sitna crevca}
 
Boja kola :
 
Venerini aspekti sa Merkurom, Marsom, Jupiterom i Uranom ~ topla jarka boja, boja koja smiruje i lepa je na oko,  popularna boja, kombinacija žute & plave ili zelene & crvene, nikako nije tamna boja, metalik  siva ili crna, već pastelna nijansa.
 
     A ako pogledamo podelu po dekadama znakova, dobijamo sledeću opciju : 2 polje na 29° Bika & Venera 29° Lava ~ svetlo zelena sa nijansama tamno bež ili pak bež sa malo crvene nijanse. A ako pogledamo Mars 25° Blizanaca koji se nalazi u tom 2 polju ~ metalik pastelna nijansa žute.
 
     Oboje i Venera i Mars imaju aspekt sa Uranom ~ na neki način ih on i povezuje preko one virtuelne aplikacije, a on je vladar 10 polja ~ on se vezuje za sve nijanse plave, naročito one koje „upadaju u oči“.
 
     Ali… zbog posla, tj. tog Marsa možda auto treba da bude neke druge boje ~ kombinacija crvene nijanse sa malo sivog {to mu dodje neka prljavo roza?!?}
 
A ako idemo još detaljnije {još više da idemo u sitna crevca} :
 
Venera u Lavu : šafran žuta
Mars u Blizancima : mešavina svetlo crvene sa sivim
Uran u Škorpionu : bež sa tamno plavom
Merkur u Vagi : svetlo pink sa malo sivog 
 
 
     Sada ću opet da probam nešto što je Aleksandar Imširagić odradio u svojoj knjizi „Knjiga vladarstava“ ~ kao što sam probala sa nazivom ulice ~ on je povezao svako slovo sa jednim stepenom celog kruga Zodijaka i preko tog principa pokušao da poveže {otkrije} ime osobe.
 
     U ovom slučaju, sam Desc’­ je 01° Bika koji se vezuje za slovo „B“ sa Venerom na 29° Lava koji se vezuje za slovo „I“  a u 1 polju je i JMČ 22° Bika koji se vezuje za slovo „R“. Sama Venera se vezuje i za „L, M, O, P, V“ pa dobijamo kombinaciju slova koje bi mogla da bude u imenu tog nekog „potencijalnog“, a po onda logici ~ glavno slovo je „B“…
 
 
Al da ne preterujemo opet sa sitnim crevcima… 
 
do sledećeg čitanja… 
svako dobro vam želi
Šmišonja Večiti Putnik
 
 
 
 

2 мишљења на „Analiza derivatnih polja i opis bračnog partnera

  1. Hvala draga, biće, upravo ovih dana se spremam da zasučem rukave i odradim još jedan ovako „u detalje“ čart ~ čekam da čika tranzitni Saturn postane potpuno stacionaran i krene direktno ~ ovo je i pisano zimus kada je bio potpuno stacionaran i krenuo retrogradno 😉

    Свиђа ми се

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.